Yanıtla: Eğitim

Ana sayfa Forumlar Eğitim Eğitim Yanıtla: Eğitim

İbrahim Halil ER
Anahtar yönetici

BİR EĞİTİMCİDEN EĞİTİM NOTLARI
Egitimin maliyetini hesaplamak istiyorsanız, cehaletin bedeline bakınız. Bilerek ve isteyerek maske takmamak büyük bir cehalettir.
Hindistan’da bir öğretmen yüksek lisans yapıyorsa bütün aldığı kitapların faturasını götürür, Eğitim Bakanlığı öder.
İyi okul yöneticisini ancak iyi okul yöneticisi yetiştirir, nepotizm hariç. Nepotizm, akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık. Nepotizm kavramının Latince’de “Nepot” sözcüğünden geldiği, İngilizcede ise “Nephew” (yeğen) olduğu değişik çalışmalarda ifade edilmiştir.
Okul yöneticileri il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden gelen proje yazılarına yetişmekten okula eğilemiyor. Her taraf proje oldu
Çocuklari değil anne babaları online eğitmek lazım. Kuzey Avrupa’da İsveç gibi ülkeler okulları hiç kapatmadı.
Türkiye’de 12 yıllık eğitim süresi çok çok uzun. Bu kabul edilebilir bir durum değil.
Japonya’da en kaliteli okul ile en kalitesiz okul arasında sadece Yüzde 5 lik bir fark vardır. Bizde fen lisesi sayısı çok fazla. Azaltmamız lazım.
Bir ülkede nitelikli okul ve niteliksiz okul diye bir ayırım olmaz. Niteliksiz okulun sorumlusu kim olacaktır? Böyle bir anlayış olabilir mi?
Bu ülkenin en zeki çocukları fen lisesine gidiyor, fen lisesine giden Tıp’ı tercih ediyor. TUS’ta en cok plastik cerrah tercih ediyor doktorlar. Alanya’ya gidin, her taraf plastik cerrah. Rus Olga ile Alman Helga estetik olmaya geliyor. Çok yazık, değerlerimiz, beyinlerimiz kayboluyor.
E okul sisteminde cok ilerideyiz. 18 milyon ögrencinin notlarını ve bilgilerini cökme yasamadan girmek cok önemli birseydir. Avrupa’da hala bazı ulkeler el ile karneye not yaziyorlar.
Bir idarecinin öğrenciye değer verdiğini öğrenci tuvaletinin temizliğinden anlarsınız.
Yine öğretmene değer verdiğini öğretmenler odasından.
Ben ömrümde hiç takdir, teşekkür almadım. Hatta resimden ikmale kaldım. Biz çocuklarımızın başarısını aldığı belgeye göre dizayn ediyoruz. Büyük bir yanlış yapıyoruz.
Prof. Dr. İbrahim Kocabaş-Yıldız Teknik Üniversitesi