Ana sayfa › Forumlar › Uluslararası Siyaset › Suriye › Yanıtla: Suriye
Idlib saldirisi
Müslüman katilamını yazmaktan ve kınamaktan yoruldum.
Artık katilleri kınamıyorum, onlar görevini yapıyor, peki biz görevimizi yapıyor muyuz?
Bir yıl önce bu savaşın olacağını defalarca söyledim, gazetede ve sosyal medya hesabımda yazdım.
Bunu ben görüyorsam yetkililer de mutlaka görüyordu, peki ne yaptılar?
niye şimdiye kadar bekleyip bir şey yapmadılar?
Artık her şeyin bir aldatmaca olduğu ve bizi bir yerlere sürükleme amacı doğrultusunda olduğunu düşünüyorum.
Not: Amerika ile Rusya arasında kar topu gibi savrulmaktan bıktık. Gözümüzü yumup birisine dalalım diyeceğim ama kimse rahatını bozmak istemeyeceği için kötü ben olacağım. Her şeyi artık akışına bırakıyorum. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete…
Allah inşaallah şerden hayır yaratır diyeceğim ama öte yandan bu kadar Müslümanın evinde yatıp, Allah’ın onlar adına savaşması için yalvarma acziyetine düştüğümüzü görüyor ve böyle bir dilekten haya ediyorum. Belki de bizim yüreğimizdeki korkuyu ve vehni kaldırması için dua etmek en doğrusu diye düşünüyorum. Ölüm bir gün gelecek ama böyle koyun gibi sıramızı beklemek de acziyet değil de sadece zillettir…
Böyle müttefiklerin varken düşmana ihtiyacın yok, sonuçta İdlib bombalanıyor ama aslında bizim ne kadar çaresiz olduğumuz bize gösteriliyor… Kötüler içeresinde hangi kötüyü seçeceğiz ya da neden seçmek zorundayız… Boş verin siz uyuyun gecenin bu saatinde… Biraz dua edip ardından oradakilere yiyecek yollayın ki bir dahaki saldırıda adamlara öldürecek insan kalsın…
Düşman sadece güçten anlar gerisi açziyettir. Savaşacaksak tam savaşalım, savaşmayı göze alamıyorsak da ona göre bir politika belirleyip boyumuza göre konuşalım… vesselam…
Not: Bazıları Suriyeliler için savaşmamız mı lazım? diye sorabilirler. Suriye için değil kendi güvenliğimiz için savaşmamız lazım. Suriye düştüğünde Anadolu’nun düşeceğini tüm tarihçi ve stratejistler bilir. Dünyanın ilk antlaşması olan Kadeş antlaşması da Hitit ve Mısır arasında Suriye hakimiyeti için yapılmadı mı? Çünkü Suriye’ye egemen olan diğerinin sınırlarına tecavüz etme fırsatını elde edebiliyordu.
Coğrafya kaderdir ve bu kaderi kabul etmemiz lazım…
Eyl 05, 2018 2:25:05am