Eğitimde hedef değişmeli
Herkesi üniversite mezunu yapmak yerine
Herkesi meslek sahibi yapmak amaçlanmalı.. ihe
Hüseyin Dalmaz
12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili görüşleriniz nedir
Ibrahim Halil Er
Hüseyin Dalmaz bununla ilgili çok makale yazdım. Bana göre 5 yıldan fazla zorunlu olmamali
Hüseyin Dalmaz
eyvallah hocam teşekkür ediyorum
Edip Akyol
Lise zorunlu olmaktan bir an önce çıkarılmalıdır.
Edip Akyol
Zorunlu eğitim bir kitle imha silahıdır…
Sema Serpil Gökçe
Yıllardır söylediğim
Her insan kendi başaracağı alanda eğitim görmeli
En az 15 yaşında iş e eli alışmalı yani devlet eliyle çalısma hayatına başlatılmalı
Gençler 40 yaşına geldi ne ev ne yuva kurma atıl durumda genelleme
Abdullah Temizkan
En büyük yanlışlarımızdan biridir kalite ve ihtiyacı göz önüne almadan mezun sayısını artırmak!
Selim Harma
Eğitim 2 şey içindir bir ahlak iki meslek ikiside yoksa boştur
Yaşar Şahin
İbrahim hocam olay sosyolojik. Mavi gömlekli kendini aşağılanmış hissediyor ki toplumun bir kısmı bu kesime maalesef “bidon kafalı” diyor..
Fuat Erdoğan
Havas diyebileceğimiz aydın, alim, entelektüel, akademisyen vb zevatın bu konuda duyarlı olup, tabiri caizse sivil inisiyatif, gerekirse sivil itaatsizlik yöntemleriyle idare üzerinde baskı oluşturması gerekir. Emri bil maruf ve nehyi anilmünker budur. Bu ihmal edildikçe kapanmaz yaralar oluşur. Toplum tefessüh eder. Yukarıdan aşağı aşağıdan yukarı herkes kendi çapında sorumlu olur.
“Kullar önceden bilinen günahlarda ısrar edip, bilmedikleri yeni günahlar icat ettikçe, Allah’ta onlar için hakettikleri yeni belalar icat eder”
(İmam Rıza a.s)
Düzenlendi
Şekip Corcor
Eğitimlere para gelsinde kim okumuş kim okumamış çokta umurlarinda değil yani
Selim Harma
Asıl eğitimin ailede başladığı unutuldu kadınlar (anneler) çocuklarını yetiştirmek yerine onlara hizmetçi oldular tabiki köle efendisine laf anlatamaz maalesef eğitim kurumlara devredildi böyle Müslümanlık olmaz…
Salci Orhan
Sanat sahibi, zanaat sahibi yapmak, ilimle donatmak hedeflenmeli..
Donatılan insan, donanımlı insan her yerde iş bulur, aş bulur, topluma, çevresine, ülkesine, hayata katkı ve kalite sunar..