- Bu konu 40 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 ay 2 hafta önce İbrahim Halil ER tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
13 Mayıs 2024: 15:51 #4894İbrahim Halil ERAnahtar yönetici
Ben 1990’daki ilk hacımda minada askerlerin kağıt oynadığını gördükten sonra suudluların hiç bir şeylerine şaşmamayı öğrendim.
14 Mayıs 2024: 16:04 #4916İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBugun Ankara’da tesetturlu bayanlar arasinda yayilmaya baslayan bir modayi fark ettim.
Pantolonlarini ayak bileklerine kadar cekip dolasiyorlar. Tipki abdest almak icin pacalarini sivayanlar gibi…
Boylece ayaklari meydana cikiyor.
Daha tesetturu hangi durumlara sokacaklar…14 Mayıs 2024: 18:17 #4929İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiMar 14, 2016 7:56:37pm
YAZI-YORUM
Bir yazı yazıyorum yüzlerce kişi arkadaşlık isteği gönderiyor, Bir yazı daha yazıyorum, yüzlerce kişi arkadaşlıktan siliyor…. Bir yazı sadece bir yazı değil …. binlerce yazı ve kışı içinde barındırır… Yazıyla gelen yazıyla gider…14 Mayıs 2024: 18:17 #4930İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiHerkes islam uzmani olmus.
Ben internet bilgileriyle tip veya muhendislik konussam hemen beni susturacak guruh catir catir en agir islami konulari tartisiyor.14 Mayıs 2024: 18:31 #4941İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiOkullarda cocuklar dini dersleri neden secmiyorlar?
Birisi din ve kur’an derslerinin cocuklar tarafindan secilmemesinden sikayetciydi. Biz de ona soyle cevap verdik.Sikinti sadece cocuklarin secip secmemesi degil o dersin hocalarinin dersi sevdirmemesi ve dusuk not vermesidir.
Benim oglana din dersi hocasi performans odevini getirmedi diye dusuk not verdiginden takdiri kacirdi. Artik o cocuk din dersini secer mi?
Kur’an hocasi 5. Sinifa giden diger cocugu dovdu ve o da bir daha bu dersi almadi. Imam hatiplerde meslek dersi hocalari yuzunden cocuklar baska okullara kacmaktadir.
Bence bu dersin hocalari da kendilerine biraz baksinlar. Hatanin kendilerinde oldugunu anlasinlar. Dersi sevdirsinler. Kendilerinin ayni zamanda bir misyonu temsil ettiklerini unutmasinlar.14 Mayıs 2024: 18:32 #4942İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiEtiketleme
Arkadaslarimiz bazi sayfalardaki islam aleyhtari yazilara bizi etiketliyerek tartismaya cekme veya cevap vermeye cagirmakta, cevap vermedigimizde bunu kibir olarak algilayip alinganlik gostermektedirler.
Oncelikle
1. Islam aleyhtari olan bu yazilara cevap verdigimizde tartismayi benim sayfaya da tasimis ve bir anlamda o dusuncenin reklamini yapmis olacagim.
2. Belki de cok dar bir cevrede tartisan birisini genis bir kitleye tasimis ve reklamini yapmis olacagim. Cevap vermem ciddiye alindigini gosterecek ve popularitesini de artirmis ilacaltir.
3. Burada bazi arkadaslarda tartismaya mudahil olup olayi karsilikli bir agiz dalasina cekmis olacak. Arkadaslar bizim kadar sabirli olmadigindan karsilikli kufurlesme veya tekfire gidecek ki bu da dagru bir teblig yontemi olmadigi gibi kiside o dusuncenin kalici olmasina neden olacaktir.
4. Islam aleyhtari olan her yaziya cevap verecek vaktim ve zamanim da yok.
5. Ben sosyal medyada yaptigimiz tartisma ile insanlarin goruslerini degistirdigine sahit olmadim, bilakis daha da bilenmis oldular.
6. Ikili tartisma yerine gorusumu yazmayi tercih ediyorum.14 Mayıs 2024: 18:36 #4947İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBir zamanlar kadin konusunda cok yazi yaziyordum.
Bizim hanim: Tehlikeli sularda yuzuyorsun. Kadin konusu tehlikeli basin belaya girer, kadinlar da cok orgutlu, bugun seni alkislayan hicbir erkek yaninda durmaz korkusundan diyerek ayar cekti.
Biz de frene bastik.
Gercekten de istismara ve her tarafa cekilmeye musait bir konu.
Bir ara biz “erkegin tesetturu gozleridir. Gozlerini korusun. Kadin acik dahi olsa bakmasin” dedik. bizim bu cumlemizi kadina nefret olarak alip acik kadinlar caizmis gibi dedigimizi yaydilar. Internette kampanya actilar.
Yani sizin cumlelerininizi istedikleri noktaya cekmeye hazir bir karsi mahalle var ve onlarin en buyuk gucu kendilerinden korkan bir iktidara sahip olmalari.23 Mayıs 2024: 21:25 #5020İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiHİCRİ DOĞUM TARİHİ
Doğum tarihlerimizin hicri gün, ay ve yıllarını öğrenelim. Bunun için internette çevirme programları var. oradan yararlanabiliriz. Bizim çocuklar başkalarından özenip doğum günlerini kutlamak istiyorlardı. Ben de hicri doğum tarihlerini tespit edip o günlerini kutlamaya başladım. Böylece çocuklarda hem bir hicri takvim bilinci oluşmuş oluyor ve hem de bir farkındalık yaşamış oluyorlar. Hicri doğum günlerinin güzelliği her sene başka bir günde olması (miladi takvime göre) Hicri takvimini kültürümüze yavaş yavaş yerleştirelim… Bazı notlarımızın yanına hicri tarihlerini de yazalım ki biz de unutmayalım hicreti…
Ara 23, 201714 Haziran 2024: 20:40 #5079İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiLokantada kitap okudum. Tüm herkes bana hayretle baktı.
Çıkışta garsonlar kapıda beni bekliyorlardı, kitap okumayı seviyor musunuz? Hangi kitabı okudun? diye…
Artık kitap okuyanı görenler, uzaylı görmüş gibi bakıyor…
Bu millet neden ilerleyemediğini anlayın artık. Çünkü gençlik dahil kimse kitap okumuyor. Gençler de sınavın dışında okumuyor zaten…
Hatta öğretmeninin, akademisyeninin bile kitap okumadığı bir memlekette yaşıyoruz….
Birisi soruyor, ben felsefeyi seviyorum, siz ne okudunuz?
-Epistemoloji
-Ne demek o?
-Bilgi Felsefesi demek….
Biz kime, niye kitap yazıyoruz ki?…NOT: Aslında insanları kitap okumaya teşvik etmek için bu tür yerlerde oturduğumuzda yarım saat de olsa kitap okumak gerekir. Böylece toplum olarak birbirimize bakar da belki kitap denilen bir bilgilenme aracının varlığından haberdar oluruz.
1 Ekim 2024: 15:29 #5169İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiRuh halim
Yuzde 49.99999999 ile baskanligi kaybetmis siyasetci gibiyim.
Oylesine buruk ve elde ettigi ile sevinemeyen elde ettigi buyuk basariya ragmen bu basarisinin fayda vermedigi, bir eksik oy yuzunden hayallerine veda etmek zorunda kalan insan gibiyim.1 Ekim 2024: 15:29 #5170İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiRuh halim
Yuzde 49.99999999 ile baskanligi kaybetmis siyasetci gibiyim.
Oylesine buruk ve elde ettigi ile sevinemeyen elde ettigi buyuk basariya ragmen bu basarisinin fayda vermedigi, bir eksik oy yuzunden hayallerine veda etmek zorunda kalan insan gibiyim. -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.