- Bu konu 12 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 6 ay önce İbrahim Halil ER tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
17 Nisan 2024: 07:33 #3266İbrahim Halil ERAnahtar yönetici
İyi Bir Eş
İyi bir eş ve mutlu bir yuva kurmak istiyorsanız onun ibadetlerine bakacaksınız..
Gerçekten Allah’a kul olan ve ibadet eden bir eşe güvenebilirsiniz.
Allah’a ibadet etmeyen, kul olmayan bir eş size neden saygı göstersin ki?
O, yaradanına hürmet etmiyor, size neden yapsın?ihe17 Nisan 2024: 17:06 #3367İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiKarı koca arasında sen ben değil, biz dili olmalıdır.ihe
17 Nisan 2024: 17:25 #3383İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBir arkadas ev halkindan dert yaniyor.
_ Hocam, gecen bizim oglana “Allah sana anan gibi bir hanim nasip etsin” dedim.
_ eeee
_ hanim hemen kizdi. “Ogluma beddua etme. Allah korusun” dedi.
_ 😃19 Nisan 2024: 11:02 #3587İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiEŞLER ARASINDAKİ PEMBE YALANLARA İZİN
Evlilik sürecinde eşlerin bazen birbirlerine söyledikleri pembe yalanlara (pembe yalanlar da nasıl oluyor? diye sorarsanız 🙂 yani sevgi ve muhabbeti artırıcı sözlere) izin veren bir hadis.
Hadi eşler, evlilğinizi kurtarmak için biraz gayret edin. Bakın size bu konuda izin çıktı.
Esma bint Yezîd radiyallahu an-hâ’dan: (Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:)
“Ey insanlar! Pervanelerin (kelebeklerin) ateşe üşüştüğü gibi, yalana üşüşmenize sebep nedir?
Hanımını hoşnut etmek için ona yalan söylemek.
Harpte yalan söylemek. Çünkü harp bir aldatmaca (taktik)tir.
iki kişinin arasını bulmak için yalan söylemek
durumları hariç yalan Ademoğlunun her yönden aleyhinedir.” IRezîn.rudani 7944]
Tirmizî’nin de benzeri bir rivayeti bulunmaktadır.
O (Tirmizî- rudani 7945), Buhârî, Müslim ve Ebû Davud’un, Ümmü Gülsüm bint Ukbe’den benzeri rivayetleri bulunmaktadır.
Onun metninde:
‘Üçüncüsü kişinin karısına anlatırken yalan söylemesi,
kadının da kocasına anlatırken yalan söylemesi.’
şeklinde geçmektedir.ihe20 Nisan 2024: 19:35 #3714İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiHUYSUZ KADIN
Hazret-i Ömer’in (ra) hilâfeti zamanında bir adam, davranışlarını beğenmediği karısını şikâyet etmek üzere Halife’nin evine gelir. Kapının önüne oturur ve Hz. Ömer’in çıkmasını bekler. Derken içerden bir gürültü kopar, Hazreti Ömer’in hanımı, koca Halife’ye bağırıp çağırmakta, fakat Hz. Ömer (ra) ağzını açıp da karısına tek kelime söylememektedir. Bu hali gören kapıdaki kimse boynunu bükerek:
— Bütün şiddetine ve sertliğine rağmen, üstelik de müminlerin emîri iken Ömer’in hâli böyle olursa, benim hâlim nice olur? Diyerek kalkıp giderken, Hz. Ömer dışarı çıkar. Adamın arkasından:
— Hayır ola, derdin neydi? Diye seslenir. Adam da der ki:
— Ey müminlerin emîri! Karımın kötü huylarını ve bana karşı haddini aşıp ileri gittiğini sana şikâyet etmek üzere gelmiştim. Senin karının da sana karşı olmadık sözler söylediğim duyunca, vazgeçip geri döndüm ve kendi kendime dedim ki: ‘Müminlerin emiri karısıyla böyle olunca, benim derdime nasıl deva bulacak?’
Bu sözleri dinleyen Hz. Ömer, adama şunları söyledi:
— Kardeşim, karımın benim üzerimdeki hakları sebebiyle ona tahammül etmeye çalışıyorum. Zira o benim hem aşçım, hem fırıncım, hem çamaşırcım, hem de çocuklarımın sütannesidir. Hâlbuki o bütün bunları yapmak zorunda da değildir. Üstelik gönlümün harama meyil etmesine engel olan da odur. Bu sebeple onun yaptıklarına katlanıyorum, deyince Adam:
— Ya Emîre’l Müminîn! Benim karım da aynen öyle, dedi. Hz. Ömer şunları söyledi:
— Haydi kardeşim, karına katlanmaya bak! Hayat dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. (Zehebî, el-Kebâir, 179)23 Nisan 2024: 06:03 #3767İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiAdam eve girdi ve hanımının uykuda olduğunu görünce;
الفتنة نائمة
. Fitne (uykudadır)hadisini okudu.
Kadın da bir gözünü açıp,sert sert bakarak hadisin devami olan
لعن الله من ايقظها
“Uyandırana Allah lanet etsin” kismini okudu…2 Mayıs 2024: 13:26 #4292İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiEşlerimizle sadece hayatı yaşmayın, hayatı paylaşın.
Paylaştıkca sevginiz ve ortak yapacağınız işler de artar.ihe2 Mayıs 2024: 15:39 #4327İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiAdamın biri eve hüzünlü bir şekilde girince karısı:
“Ne oldu bey?” diye sorar.
Adam:
“Sorma hanım, kral ikinci evliliği yapmayanları ölümle cezalandıracağını söyler.”
Karısı:
“Allahu Ekber, müjdeler olsun sana bey, Allah, senin şehit olmanı seçti.”3 Mayıs 2024: 20:49 #4441İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiEŞİNİZİ SUSTURMAYIN
Genelde erkekler eşlerinin çok konuştuğundan ve dırdır ettiklerinden şikayetçidirler. Bir çoğu da eşlerini susturmaya çalışırlar.
Bu yanlış bir davranıştır.
Eşinizi susturmaya çalışmayın.
Bırakın konuşsun. Sizinle konuşsun.
Onu susturur, dinlemezseniz o sizi kendi dert ortağı olarak görmez ve başkasına gider konuşur, dertleşir.Bırakın sizinle konuşsun, sizinle dertleşsin, başkasıyla değil…
NOT
Sadece her dakika sizi rahatsız etmemesini sağlayabilir, konuşmalarını belli bir düzen ve tertip içerisine alabilirsiniz. Ama kesinlikle susturmayın…ihe3 Mayıs 2024: 20:52 #4446İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiRuh Eşi
Allah her insana aslında hayat yoldaşını yaratmış…
bunlar ruhlar alemindeyken birbirleriyle o kadar çok ülfet ve ünsiyet içerisinde olmuşlar ki dünyaya geldiklerinde o ülfet içinde oldukları sevgililerini hep aramışlar…
kimi bunu dünyada görmüş ve mutlu olmuş, kimi de karşılaşamamış çünkü ya farklı zamanlarda dünyaya gelmişler ya da farklı coğrafyalarda…
İnsan ilk görüşte sevdiğinde bunun nedeni ruhlarının daha önce birbirleriyle ünsiyet kurmuş olmaları, alemi ervahta birbirlerini tanımalarıdır.
buna ruh eşi de denilir …ihe4 Mayıs 2024: 06:16 #4462İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiNe demişler, hayata sevdiğiniz kadının gözleriyle bakarsınız
O, neye bakarsa sizin gördüğünüz de aslında odur
Bu nedenle zevk sahibi kadınları sevin ki hayattan zevk alın.ihe7 Mayıs 2024: 17:03 #4651İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiKral Öküz Turk kadini kocasini kral olarak degil öküz olarak görmeye başladı. Fakat aslinda böylece kralice olma firsatini kaçırıp inek olmayi kabul etti.
Umumi istek uzerine ifadeyi soyle guncelliyoruz.
Sayin bayanlar;
kocaniza öküz demeyin. Eger okuz derseniz siz de okuzun esi inek olmus oldugunuzu kabul edersiniz.
Bu nedenle kocanizi MELIK yapiniz ki; siz de MELIKE olun.19 Mayıs 2024: 21:30 #5009İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiEşlerimizle sadece hayatı yaşmayın, hayatı paylaşın. Paylaştıkca sevginiz ve ortak yapacağınız işler de artar.
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.