- Bu konu 46 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 6 ay 3 hafta önce İbrahim Halil ER tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
24 Mart 2024: 12:50 #1749İbrahim Halil ERAnahtar yönetici
Gul bulbule, sakin sercelerle arkadaslik yapma, onlar cahildir seni de yoldan cikarir.
Bulbul, iyi de sanatcilarin dusunce ozgurlugu var…
Evet dedi gul, ama baskasinin inancina hakaret etme ozgurlugu yok.
Ben onun atasina cahil desem hosuna gider mi?24 Mart 2024: 12:51 #1750İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiDurdu Güneş
Bülbül yumurtalarımı yılanlar yemesin diye gül dalına yuva yapar. Çünkü gülün dalları dikenli olduğu için yılan dala çıkıp yumurtaları yiyemez. Bülbülle gülün ihtiyaçtan kaynaklanan bu iş birliğini insanlar magazin konusu yapmış, bülbülle gülün aşkını dillere destan etmiştir. Bir bülbül bir bitki olan güle neden âşık olsun ki karşı cins bülbül dururken.
Yılan bülbülün yumurtaları koruma stratejisi karşısında aciz kalınca yani yumurtaları yiyemeyince hile yoluna başvurur. Belki kandırırım umuduyla gül ağacının üstünde bulunan bülbüle, “Gel bülbül kardeş, gül ağacının altında seninle biraz sohbet edelim.” Der
Sonra aralarında şöyle bir diyalog olur.
Bülbül, “Sana güven olmaz ki neden seninle sohbet edeyim ki”
Yılan, “Sana bütün samimiyetimle söz veriyorum dostça bir sohbet olacak”
Bülbül, “Sözün ne önemi var? Ben senin karakterine ve davranışına bakıyorum. Senin dilin çatallı, yürüyüşün eğri büğrü. Ben sana nasıl güvenebilirim ki”24 Mart 2024: 12:52 #1753İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbül gül dedi, gül ise su…
Ne bülbül gülü, ne de gül bülbülü anlayabildi…
Bülbül gülün hasretiye, gül suyun hasretiyle kavruldu… ihe24 Mart 2024: 12:53 #1754İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiIsmail Aydos
Gül bülbüle gül gül dedi
Gül gülmedi gitti
Bülbül güle gül bülbüle
Yar olmadı gitti14 Nisan 2024: 12:02 #3002İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbül, gül’le sabaha kadar konuşur.
Bu sefer uykuya dalan gül olur…🙄İbrahim Halil ER
14 Nisan 2024: 12:02 #3003İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbül, gül’le sabaha kadar konuşur.
Bu sefer uykuya dalan gül olur…🙄İbrahim Halil ER
14 Nisan 2024: 12:03 #3004İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbülü devlet başkanı yapmışlar, ilk yaptığı iş, tüm yandaşları için altın kafesler yapmak olmuş.. 🙂
14 Nisan 2024: 12:28 #3010İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbülü devlet başkanı yapmışlar, ilk yaptığı iş, tüm yandaşları için altın kafesler yapmak olmuş.. 🙂
ihe14 Nisan 2024: 12:47 #3030İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbül belediye seçimlerini kazanmış, kendisini geleceğin cumhurbaşkanı görüyordu.
Gül bunu duyunca:
“Daha bana ve gülistana hükmedemeyen memlekete hükmetme rüyaları görüyor” diye güldü.14 Nisan 2024: 14:08 #3040İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiGüle sormuşlar “Bülbül neden seçim kazanmadı?”
Gül cevap vermiş: “O, altın kafeslerde yaşamaya alıştı da ondan”14 Nisan 2024: 14:14 #3044İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbül’e seçim çalışmalarına neden katılmadın? diye sorulur.
Altın kafesimi nasıl bırakıp giderim, diye cevap verir.14 Nisan 2024: 14:14 #3045İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbül’e seçim çalışmalarına neden katılmadın? diye sorulur.
Altın kafesimi nasıl bırakıp giderim, diye cevap verir.14 Nisan 2024: 14:19 #3056İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbüle Belediye Başkanı olmasını teklif ettiler.
“Benim gülün şehrine başkan olmam gülü incitir.
Ben gülün şehrine başkan değil, bahçıvan olur, hizmetkar olurum”, dedi.14 Nisan 2024: 14:19 #3057İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBülbülün güle ağlamasına dayanamayan keçi,
Madem ki gül sana karşılık vermiyor, o halde biz de onu kaçıralım dedi.
Bülbül bu teklifi kabul etti.
Keçi gülü dalından koparıp getirdi…
Ama gül sadece “su” dedi… Hep suyu sayıkladı,
Bülbül güle, gül suya hasret…14 Nisan 2024: 15:28 #3068İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiAltın kafeste olan bülbülün konuşmaları geniş kitlelerin ilgiyle takip ettiği birisi olmuş.
Seçim sürecine girilince siyasetçiler Bülbülün kitleler üzerindeki karizmasından yararlanmaya karar vermişler ve onu ziyaret edip desteğini istemişler…
Bülbülün ise tüm derdi güldü
Ülkedeki bütün gülistanların kendisine verilmesi karşılığında talepleri kabul etti.ihe -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.