Hayatımızdan çıkanlar

Ana sayfa Forumlar Edebiyat Hayatımızdan çıkanlar

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
    İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Ferhat Koç
    Çocukluğumdan beri tanıdığım Milli Gazete Ankara temsilcisi Ferhat Koç ağabeyimiz vefat etmiştir.
    Yazarlar Birliğinde sık sık görüştüğüm, sohbet ettiğim bir abimizdi.. hayat kimseye baki kalmıyor..
    Geçici bir dünya için çektiğimiz bu çile ve bedel değer mi?
    Ferhat ağabeyimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine sevenlerine sabrı cemil dileriz. Mekanı cennet olsun.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Abdulkadir Uçkaç Hocamız da dünya imtihanını tamamladı
    Muhakkak ki biz Allah’a aitiz ve ona döneceğiz.
    Bu dünya imtihanını bitiren değerli aile dostumuz, babamın muciz talebesi ve ayni zamanda halifesi Malatya’nin büyük alimlerinden çok sevdiğim büyüğüm Abdulkadir UCKAC Seyda’yi ebediyete yolcu ettik.
    Abdulkadir Hoca, arkasında bir çok talebe ve eser bıraktı. Bu eserleri de inşaallah ileride yayınlanır.
    Rabbim merhametiyle muamele etsin.
    Yakınlarına da sabrı cemil diliyorum.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Çocukken fotoğrafçılığa meraklıydım. Biriktirdiğim parayla ilkel bir fotoğraf makinası almıştım. Bu arada Milliyet Sanat dergisini fırsat bulursa alıyor ve Ara Güler’in güzel resimlerine bakıyordum. Böyle fotoğrafları nasıl çektiğine hayret ediyordum. O zamanlar internetin, bilgisayarın, telefonun olmadığı ve evimizde tv’nin de olmadığı bir dönemdi.
    Ara Güler’i biz çektiği siyah beyaz resimlerle tanıdık. Ülke sevdalısı olduğunu gördüğümüz için sevdik. Bu arada babasının da Çanakkale Gazi’si olduğunu öğrendik ve sevgimiz daha çok arttı.
    O bir teba-i sadıka idi.
    Keşke ülkemizdeki tüm Ermeniler böyle kalsalardı ve aramızda yaşanan tatsız olaylar olmasaydı ve ülkemizin sosyal dokusunu renklendirselerdi…
    Geçmiş geçti…
    Ama Ara Güler, duruşunu bozmadı.
    Bu nedenle vefat haberi bizleri hüzünlendirdi.
    Ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Dün Saadet camiasından da bir vefat haberi aldık. Prof. Dr. Oya Akgönenç hanımefendi vefat etmiştir. Çok cazip siyasi teklifler (milletvekili, bakanlık) almasına rağmen Saadet Camiasından ayrılmayarak bir duruş sergilemiştir.
    Kendisine Allah’tan rahmet ve sevenlerine sabrı cemil diliyoruz.
    Oya Akgönenç hanımın refah saflarına katılışını hatırlıyorum. Erbakan hoca’nın açık bir bayanı saflarına katması yadırganmıştı. Fakat o, Oya sayesinde bir mesaj verdi. Bu mesaj, kapılarının herkese açık olduğu, insanları ayrıştırmadığıydı. Bu mesaj aslında ülkemizde oluşturulmak istenen kutuplaşmayı da parçaladı. Erbakan hoca Oya hanımı saflarına katınca Demirel’de Tansu Çilleri DYP’ye kattı.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Dün şiir dünyamızın duayen ismi ve Abdurrahim Karakoç’un muhterem abisi Bahaddin Karakoç vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet ve sevenlerine sabrı cemil diliyorum.
    Bahaddin Karakoç’u yazarlar birliğinde dinlerdik. Güzel insandı.

Rahman Ve Rahim Olan Adına Sığınarak,
    Açtım İki Elimi, Kor Gibi İki Yaprak.

Bir Edep Ölçeğinde Umutlu Ve Utangaç,
    İşte Dünya Önünde, Benim Ruhum Sana Aç.

Bu Seyriyen Ellerle, Senden Seni İsterim,
    Senden Seni İsterken, Canımdan Çıkar Tenim.
    Bahaddin Karakoç

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn.
    Yunus SANIR
    Değerli bir genç arkadaşımızı trafik kazasında kaybettik.
    Daha yeni Hakkari Çukurca Müftüsü olmuştu ve heyecanlıydı. İlim sahibiydi ve ilmi birikim alanında kendisinden çok beklentilerimiz vardı. Yazacağı kitaplar konusunda görüş alışverisinde bulunuyorduk. Özellikle bir akaid kitabı yazmak istiyordu ve bunu konuştuk. Ayrıca radyo programı yapacaktı ve bunun içeriğini tespit ettik. Bunun gibi bir çok ilmi meselelerde görüş alışverişinde bulunduk.
    Yüzyüze hiç görüşmedik ama sanalda çok görüştük ve çok ilmi konuşmalar yaptık msn’de.
    Yunus Sanır kardeşimin vefatını teessürle öğrendim. Allah gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına da sabrı cemil versin.

Her ölüm bize hayatın ne kadar boş ve geçici olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Peşinde koştuklarımızın ne kadar anlamsız olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz.
    Her ölüm yaşayanlar için bir nasihat aslında… Çünkü bize bizim faniliğimizi ve sıranın bir gün bize geleceğini hatırlatmaktadır.

https://www.diyanethaber.com.tr/gundem/cukurca-muftumuz-yunus-sanir-trafik-kazasi-sonucunda-hakk-a-h1711.html

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn.
    Yunus SANIR
    Değerli bir genç arkadaşımızı trafik kazasında kaybettik.
    Daha yeni Hakkari Çukurca Müftüsü olmuştu ve heyecanlıydı. İlim sahibiydi ve ilmi birikim alanında kendisinden çok beklentilerimiz vardı. Yazacağı kitaplar konusunda görüş alışverisinde bulunuyorduk. Özellikle bir akaid kitabı yazmak istiyordu ve bunu konuştuk. Ayrıca radyo programı yapacaktı ve bunun içeriğini tespit ettik. Bunun gibi bir çok ilmi meselelerde görüş alışverişinde bulunduk.
    Yüzyüze hiç görüşmedik ama sanalda çok görüştük ve çok ilmi konuşmalar yaptık msn’de.
    Yunus Sanır kardeşimin vefatını teessürle öğrendim. Allah gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına da sabrı cemil versin.

Her ölüm bize hayatın ne kadar boş ve geçici olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Peşinde koştuklarımızın ne kadar anlamsız olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz.
    Her ölüm yaşayanlar için bir nasihat aslında… Çünkü bize bizim faniliğimizi ve sıranın bir gün bize geleceğini hatırlatmaktadır.

https://www.diyanethaber.com.tr/gundem/cukurca-muftumuz-yunus-sanir-trafik-kazasi-sonucunda-hakk-a-h1711.html

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.