Kişisel Gelişim

Ana sayfa Forumlar Eğitim Kişisel Gelişim

13 yazı görüntüleniyor - 1 ile 13 arası (toplam 13)
  • Yazar
    Yazılar
    İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

sorunlarla baş etmenin yolu, sorunları düşünmek değil,
    hayatı yaşamaktır.
    hayatı yaşarsanız, hayat arkanızdan gelir.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Geleceğinizin arkanızda kaldığını hissettiğiniz oldu mu?
    Eğer böyle hissederseniz paniklenmeyin.
    Siz yanlış yoldasınız.
    Sadece dönün
    O zaman geleceğiniz önünüze geçer…ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Beyin düşünmeyi sevmez aslında

Biz düşünmeyi
    Analiz etmeyi
    Ve çözümlemeyi
    Öğretmek yerine
    Ezberlemeyi öğreterek
    Zombileştirdik…
    Çünkü bizim için düşünen, sorgulayan insan tehlikeliydi.
    Muti ve itaatkar olması iyi vatandaş olması için yeterliydi.
    İnsanların;
    İnternet
    Tv
    Medya
    Geçim kaygısı
    Kadın
    Maddiyat ve
    Çocuk
    Tüm benliklerini kapattığından artık düşünecek bir kalp anlayacak bir akıl kalmadı.
    Hepsi zombileştiler.
    Düşündükler aslında başkalarının onların kafalarına nakşettiği kalıplardı.
    İher

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR
    Günümüz Müslüman gençliği psikolojik danışmanlardan medet umarken, ebeveynleri de aile danışmanlarının kliniklerinden çıkmaz oldu…
    Tabi ki meşayihleri ve ulemayı bırakırsak modernizim bize onların yerine başka meşayihleri ve ulemayı benimsetir…ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

SOHBETLERİ TATLANDIRMAK
    Yaptığınız sohbetleri tatlandırmak ve insanların ibret almalarını sağlamak istiyorsanız
    Mevlana’nın Mesnevisi,

Sadi Şirazi’nin Bostan ve Gülistan’ını
    Şiir ve atasözleri okuyun

İ. H. E

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

KEŞKE DEMEYİN!
    Ebu Hureyre’den merfû olarak gelen şu hadîste olduğu gibi: “Güçlü mü’min, zayıf mü’minden daha hayırlı ve Allah’a daha sevimlidir. Ama hepsinde hayır vardır. Sana fayda verecek şeylere kar­şı hırslı ol ve Allah’tan yardım iste! Acizlenme! ‘Keşke şöyle yapsaydım, şöyle olurdu’ deme! Lakin ‘Allah takdir etti ve dilediğini yaptı’ de! Çünkü ‘keşke’ şeytanın işini kolaylaştırır.
    Müslim, Zikr 71, Buhârî, Enbiya 10; Müslim, Zikr 54-55, İbn Mâce, Dua 18, Ebu Davud, Edeb. 103; Tirmizi, Deavat 28; Nesaî, İstiaze 30-65; Müsned, c.6, s.306-318

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

İHTİLAFLI MEVZULARI TARTIŞMAYALIM
    Günümüzde İslam ülkeleri ve müslümanlar emperyalizm dalgası altında inlerken,
    vahdeti bozucu ilmi, akaidi/kelami ve akademik konuları tartışmayalım.
    Bugün, ihtilalı mevzuları tartışmak emperyalizmin çıkarlarına alet olmaktır.
    İhtilaflı mevzuları sürekli gündeme getiren emperyalistler ve onların uşaklarıdır.
    Bugün tartışmak yerine, vahdet günüdür.
    İhtilaflı konular yerine ittifak ettiğimiz konuları gündeme getirmeliyiz.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Biz muslumanlar kendi dogrularimizin disindaki herkesi tekfir etmeyi cihat ve islam saniyoruz. Anlamak icin caba sarf etmek zordur. Kolay olan dislamak ve tekfir etmektir.
    Belli bir donanima ulasanlar baska insanlarla iletisim kurmada zorlanirlar. Onlarin kafasindaki kavramlarin anlami ile digerlerinin yukledigi anlam farklidir.
    Tasavvuf da her ilim gibi kendi terminolajisi vardir. Tasavvufu dogru anlamak icin onun terminolajisi ile bakilmali. Kelamcilarin, hadiscilerin ve fikihcilarin istilahi ile bakilmamali.
    Sikintinin ana unsuru da budur.
    Bana bir aralar arkadaslar konusmani anlamiyoruz diye tepki gosterdiler.
    Ben de dusundum gercekten kavramlarim gundelik degildi ve agirdi. Bunun uzerine anlasilabilmek icin yogun bir sekilde kendimi egittim. Fikra okudum. Maclari takip ettim. Bir iki diziyi izlemeye calistim. Boylece daha basit cumleler kurmaya basladin ve anlasildim.

Sikintimiz birbirimizi anlamamak ve anlamak icin de gayret sarf etmemek.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Fil Yöntemi
    – Fil her gün aynı yoldan geçen bir canlıdır. Fil avcıları yola tuzak kurarak onu çukura düşürürler. Siyah elbise ile gelip iyice döverler. Bir iki gün sonra beyaz elbise ile gelip kurtarırlar. Fil artık onları kurtarıcı gibi görür.ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

KÖRÜK HİKAYESİ

Ben bir misal anlatayım;
    Yemenli bir okul arkadaşım var.. Yemen’de körükle ciddi şeyler yaparlarmış. İnsanlar körük çekmeden usanmışlar. Artık yapamıyorlar.
    Bir yol bulmuşlar, maymunları bir yere, insanları bir yere toplamışlar.
    Bir keçi getirmişler. Keçiyi kulağından tutmuşlar körüğün yanına getirmişler. Hadi bunu çek diye. Ne bilsin keçi çekmeyi. Keçiye ciddi bir dayak atmışlar.
    Bir daha getirmişler keçiyi çek bakayım şu körüğü. Keçi ne anlasın. Bir kez daha dayak atmışlar en sonunda keçinin boğazını kesmişler. Maymunlar bunu görmüş.
    Bu kez Maymunları körüğün başına oturtmuşlar. Maymun başlamış körüğü çekmeye.
    Yemenli arkadaşım diyor ki, o insanların zorlandığı körük çekme hadisesini maymunları otururdu 3 saat, 5 saat hatta saatlerce körük çekerlerdi. (Bekir Öztekin)

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Bir günlüğüne ihtilaflarınızı unutup ittifak ettiğiniz şeyleri konuşmayı deneyin

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Eskiden kalemle yazı yazmak nasıl önemliyse ve bunun eğitimini alıyorsak, günümüzde de klavyeyle yazı yazmak o kadar önemli olmuştur.
    Bu nedenle klaviyeyle hızlı yazı yazmayı öğrenelim. Gerikirse on parmak öğrenelim. Müslüman bir köşede çaresizlik içerisinde kıvranan ve ağlayan değil, çözüm üretendir.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

RESULULLAH’TAN BİR EĞİTİM VE İNSAN İLİŞKİSİ YÖNTEMİ
    Ebu Mahsure isimli sahabe anlatıyor. Resulullah Huneyn’den dönüyordu. Ben, Mekkeli 10 kişilik bir grupla beraberdim. Resulullah’ın müezzini namaz için ezan okumaya başlayınca biz onlarla alay ettik. Resulullah bizi duymuştu. Ezan bittikten sonra “Şunların içinde güzel sesli biri var” diyerek bizi huzuruna aldı. “Gür sesli olan hanginiz” diye sordu. Beni gösterdiler. Resulullah bana “Haydi bir ezan oku” diye emretti.
    Resulullah’tan ve ezandan hoşlanmadığım halde çaresiz kalktım. Bana ezan okumayı öğretti. Ezanı okuyup bitirdiğimde de gümüş para bulunan bir kese verdi. Alnımı ve göğsümü sıvazladı ve mübarek olsun dedi. Ben “Ey Allah’ın elçisi Mekke’de ezan okumama izin ver” dedim. “İzin verdim” buyurdu. İşte o anda Resulullah’a duyduğum hoşnutsuzluktan bende eser kalmamış, gönlüm sevgiyle dolup taşmıştı…
    Nis 26, 2018

13 yazı görüntüleniyor - 1 ile 13 arası (toplam 13)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.