- Bu konu 6 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 8 ay önce İbrahim Halil ER tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
21 Mart 2024: 20:43 #1383İbrahim Halil ERAnahtar yönetici
YUNAN MUCİZESİ EFSANESİ
Kabul edilmelidir ki sanki dünya, (Yunan felsefesi doğuncaya kadar) …derin bir karanlık içerisindeymiş gibi, hikmetlerini veya felsefi bilgilerini yok sayarak, söz konusu doğum merkezlerini,
Yunan mucizesi diyerek içlerinden birini öne çıkararak kutsamak kadar hatalı bir tutum olamaz. (Ahmet Cevizci-Felsefe Tarihi)22 Mart 2024: 07:53 #1434İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiKağıt
Türklerden Uygurların, Semerkantlılara silah ve kâğıt
yapmayı öğrettikleri kaynaklarda geçer.
Uygurlar “kegde” dedikleri kâğıt yapım işini bilmektedirler. Kâğaz (kağıd) kelimesinin Arapca ve Farsça‟ya Çinceden değil, Türkçeden geçmiş olduğu ve Türkçe “kagad” (ağaç kabuğu)‟dan geldiği hakkında görüşler de, sanatkâr Uygur esirlerden ipuçları vermektedir.ihe22 Mart 2024: 08:39 #1464İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiBizim medeniyetimiz bile göçle başlar…
Bunun bir ayağı hicret, diğeri kavimler göçü… ihe22 Mart 2024: 08:41 #1465İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiAbdullah Kuloglu
Moğollar da göç etti. Nice göç eden topluluklar oldu tarihte. Ortaya bırakın medeniyet koymayı, yerleşik medeniyetlerin içinde eriyip yok oldular.Ibrahim Halil Er
Abdullah Kuloglu Moğollar istila ve savaş yaptılar… Ama buna rağmen Altınordu, Babür, İlhanlı, Çağatay gibi islama hizmet eden ve sonrakilere ilham olan uygarlıklar ortaya koydular. Hatta Çinde kurulan Kubilay hanlığı bile çin medeniyetini geliştirdi. Bugün Çin’i yöneten en asil sınıf olan Hanlar, bu soydan gelmektedir. Sizin sıkıntınız tarihi sadece kısa bir andan ibaret saymanızdır. Medeniyet yürüyüşünde binli yıllar esas alınır. Bunun en azı yüzyıllardır…Abdullah Kuloglu
Ibrahim Halil Er Dediğiniz gibi Hanlılar Çinlileşti. Kastım şu İbni Haldunun göçebe yerleşik diyalektiği dış yüz hadiselerini esaslaştırması bakımından metaryalist bir diyalektik. Vesilenizle dikkati çekmek istediğim husus bu. İster yerleşik isterse göçebe olsun tayin edici olan hadiseye yaklaşan insan şuurudur. Deprem ekonomik hayatı canlandırır. Veya savaş vesaire… Bu ve bu tip çözüm için kendisini empoze eden hadiseler serisi içinde çağına göre öne çıkanları vardır. Yarın bunun kompozisyonu değişir. Neticede bu unsurlardan yepyeni bir terkip ortaya koyabilmek bir şuur süzgeci işidir.
Belki ben kastınızı eksik anladım. Eğer öyleyse affola. Birbirimizin gözünü oymak için dünyaya gelmedik nihayetinde. Vesile kılıp mesele konuşmak maksadım.Ibrahim Halil Er
Medeniyet kuramında medeniyetlerin ortaya çıkışı üç ilkeye bağlanır.. 1. savaş 2. göç, 3.ticaret… bütün medeniyetlerde de bu vardır.Abdullah Kuloglu
Ibrahim Halil Er Evet bu doğru. Lakin dediğim gibi özellikle batı akademyasının bu satıhçılığı beni fikren rahatsız ediyor. “Bütün” ıskalanıyor gibi…Hasan Serefoglu
Kavimler göçünde biz yokuz ki Medeniyetimiz olsun.kaldık bir medeniyet değil bir barbarlık söz konusu Ayrıca kavimler göçü bir istila, talan ve katliamdır.Ibrahim Halil Er
Hasan Serefoglu üstat bir kısa paragrafta bu kadar anlatabildim… ne kast ettiğimi anlamışsındır umarım… Kürtler belki yoktu ama Türkler vardı ve Anadolu’ya geldiler… burayı da şekillendirdiler… Göçte sadece göç edenler değil göç edilen mekan ve uluslar da değişir…
Kavimler göçünde batıdaki barbarların anogolların, saksonların değil kast ettiğim Türklerin yürüyüşü… burada kısa yazmak istiyorum ama maalesef ne kadar az yazmaya çalışsam böyle zorlanıyorum, ya da yanlış anlaşılıyor…Ethem Yılmaz
Hasan Serefoglu Insanların, kendi anane ve örflerine göre yaşaması en tabii insan hakkıdır.Ana dilini konuşur, ona göre çocuğuna öğretir.Bunları önlerseniz zalim olursunuz.Peki biz bu konuda ne diyoruz: “Arkadaş, sen Kürtçe konuşmak istiyorsun öyle mi? -Evet.
“Peki söyle bakalım ne konuşacaksın?”
“Efendim ateistlik konuşacağım, Türkiye’yi böleceğim.”
O zaman sen Türkçe de konuşsan, Kürtçe de konuşsan zararlısın.
“Ne konuşacaksın?”
Prof.dr Necmeddin ErbakanHalil Saqi
Gücü elinde tutanlar gerçek tarihi ters düz etmeye devam ediyor.
Resmi tarih sasfatadan ibaret.
Vahşi çapulcular sürüsünü. medeniyet tahtına oturtmak dalkavukların işidir.Ibrahim Halil Er
Medeniyetten ne anladığınıza bağlı… Medeniyetlerin kuruluş sürecini bilmekle alakalı… tüm medeniyetlerin ilk kurucuları vahşi ve bedevi olmuştur. Amerika’yı kuranlar da buna dahildir… Batı medeniyeti de sömürü ve kan üzerine kurulmuştur. Medineyetin tanımı ile sanırım sizin düşündüğünüz tanım farklı… önce kavramlarda ortak düşünmek gerek…
Sadece İslam medeniyeti insaniyet ve barış üzerine inşa edilmiştir.Mehmet Demirtaş
Hocam Anadolu göç almaktadır ya biz nereye gidebiliriz bir savaş çıktığında bizi kim kabul ederIbrahim Halil Er
Burada olecegiz gitmek yok22 Mart 2024: 08:43 #1466İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiButun medeniyetler göçlerle kurulur ve butun medeniyetleri gocebeler yikar…
Anadolu da yogun goc almakta ve yeni bir medeniyetin kurulusu gerceklesmektedir.
Çunku anadolunun mevcut halkinin dinamizmi yok oldu.
Onlar ya yorgun ve bitkin ya da mevcut zulum duzeninden nemalanan kitle haline geldiler.
Beyinleri uyusmus, kalpleri korkmus ve idealleri tukenmis yiginlar haline geldiler.
Onlarin uyanmasi ancak goc asisi ile olacakti ve beklenen oldu.. ihe22 Mart 2024: 08:44 #1467İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiEbubekir Yaman
Bu tarihi olguyu sizinle birlikte görebilmek beni mutlu ediyor. Kim ne derse desin tarih bir kez daha gözlerimizin önünde tekerrür ediyor.Ali Kemal Pekkendir
Ibrahim bey. Mevcut Zulüm düzeni diyorsunuz.. kimlere hangi zulümler yapiliyor ? Delilli konusun ki ciddiye alalim…Nursi Ünalan
Ali Kemal Pekkendir Bey kime zulmedilmiyor ki… Ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel, dinsel… Her alanda o kadar bariz zulümler var ki bunları görmemek bile İbrahim Hocanın bahsettiği beyin uyuşmasının da en çarpıcı örneğidir.Ali Kemal Pekkendir
Nursi Ünalan yazin kardeşim. Yazmak o kadar zormu ki ?Nursi Ünalan
Ali Kemal Pekkendir Üstadım imkanlarımız ve gücümüz nispetinde elbette ki yazıyoruz, söylüyoruz. En büyük cihad da zaten zulmü dillendirmek değil mi?Naki Ateş
Zaten bu beyinleri uyuşmuş kalpleri korkmuş yığınlar ülkrmize gelen göçlere şiddetle karşılar çünkü korkuyorlar, ama korkunun ecele faydası yok.Naki Ateş
Adaletin olmadığı düzen zulüm düzenidir,çok basit bir devremülk davam var 4 yıldır mahkemede davası sürüyor,büyük davaları buna göre düşünün.Liyakatı olmadığı halde sırf yakını diye işe almalar,birkaç yerden maaş alanlar….hangi birini sayalım.Yusuf Sünetci
Hocam nasıl bir uyanış gerçekleşiyor ve gelecek nasıl bir medeniyete gebe? Biraz açsanız.Seyfeddin Aygün
Bu aşıyı hangi göç eden topluluk yapacak? Suriyeliler mi Afganlılar mı, Türkiye’ye göç eden bu iki unsur. Bunlarda da medeniyet kuracak dinamizm yok tefessüh etmiş topluluklar. Başka kimi kastediyorsunuz.Ibrahim Halil Er
Seyfeddin Aygün ibni haldun u okuyun daha iyi anlarsinizNevrez Kartal
Ibrahim Halil Er okumak :))
Arkadaşınızı tenzihen pep olmayacak şeyleri istiyorsun hocam :))Abdulvahit Aydemir
Yalnız o zaman koçerler özgür kalmak için göçerlerdi. Şimdikiler ise köle olmak için göçüyorlar.23 Mart 2024: 08:36 #1623İbrahim Halil ERAnahtar yöneticiTürkiye bilim ve teknolojide ileri gidip batı medeniyetini yakalamaya çalışmak için çabalamaktadır.
Fakat bunlar boşuna çabadır. Türkiye, bunu yapabilecek ne insan ve ne de ekonomik donanıma sahiptir bu gidişle de hiç olmayacaktır.
Peki ne yapmalı?
Tarih boyunca tüm Türk devletlerinin yaptığını yapmalı…
Yani en iyi anladığı işi yapmalı..
O da savaşmak
Bunun için sadece savaş teknolojisine ve savaşa odaklanmalı…
i.h.e -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.