Muhtarlıklar

Ana sayfa Forumlar Uluslararası Siyaset Muhtarlıklar

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
    İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

MUHTARLIKLARI KALDIRALIM ARTIK
    Artan teknoloji ve e-devlet sayesinde artık muhtarların yapacağı bir şey kalmadı.
    Muhtarlık da zaten bir iş ve geçim kapısına döndü.
    Bu nedenle ben köylerin dışındaki tüm muhtarlıkların kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
    Böylece devlet Muhtarlıklara yıllık 1.6 milyar para vermekten kurtularak tasarruf yapacaktır.
    Muhtarların varsa yaptıkları işler de belediyelere devredilsin ve bu israf da ortadan kaldırılsın. Zaten Belediyeler de birer muhtarlığa dönüşmüş durumdalar. Ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Ferdi Aytekin
    Millet belediye veya bir cok kurum kapilarinda sürünsünmü hocam. Malum belediyelerin durumu ortada zaten. Adami olmayan degil is bir gorusme danisma bile yapamaz garibanlar heleki. Ama muhtara rahatca dertlerini anlatabiliyor aradaki irtibatlari bir cok insanin ozelliklede yaslilarin muhtarlardir. Ne anlar gariolerim biyle sanal e devlet su bu işlerinden yaslilarimizin cogu akilli telefon kullanmazki zaten kullanamazda. Normal telefonla dahi zorlaniyorlar biryeri ararken. Boye sosyal yardimlar olsun afet vb durumlarda en kolay muhtarla irtibata gecer vatandaş. Hemen elinin altindadir muhtar. Muhtar ayni zamanda o mahallenin bekcisidir. Aldigi para kac kurustur daha yeni asgari ucrete denk geldi zaten. O paraya yapilacak is degildir bencede yinede ozveriyle bir cogu gordugum kadariyla kosturuyor. Belki ilerde belediye encumeni vs olma hefleriyle etap atap ama hizmet ediyirlar. Hizmetlerini yok sayamayız. Bir cok yasliyi alio arabasiyla goturup getiriyor acil durumlarda herkes muhtara koşuyor. Elektirigi kesilse muhtari ariyor suyu kesilse mihtari ariyor ve mujtarlar direk belediyeye baski kuruuor o mahallenin temsilcisi olarak gerekirse ekiplerin basinda sabaha kadar bekliyor o sebeke yapilana kadar halki bilgilendiriyor. Halkta devlette muhtarindan bir cok bilgiyi istedigi zaman aliyor gece gunduz rahatca arayarak. Yaktiklari benzin parasi bile degildir eminim o aldiklari para asgari ucret. Ismarladiklari Çay parasi bile degildir. Bu vesileyle buyuk bir brokrasi yukunu hafifletiyor yaptigi aracilikla bir cok kurumda elektirik kurimundan belediyelerine karayollarina kadar. Adliyesine kadar hatta kadastrocusuna kadar herkes gelir muhtari bulur muhtar isleri kolaylastirip ilgilenir. Bu bile basli basina buyuk bir kargasadan korur bir cok kurumu yoksa herkes belediyesi tedasi vb bir cok kurumu dilekcelerle ugrastirip durur telefonlarini kitler ufak bir aksilikte ve is takibi yspamayip birlik olamadiklari icinde kargasaya zemin hazirlar. Diye dusunuyorum hocam 🙂

Hamit Seyidhamid Ergin
    Her muhtara birde yazı işleri memuru verelim popülist ana muhalefet anlayışıyla hangi iktidar bunu kaldırma cesareti gösterebilir.
    Kesinlikle söyleminiz doğru konjonktürel olarak şuanda rasyonel değil Ustad.

Nafi Çağlar
    Doğru

Ilyas Ataş
    Köyler de dahil tüm muhtarlıklar kaldırılmalı bence…

Selim Harma
    Belediyeler bile kaldırılıp Vali Kaymakam ile yönetilmeli…

Adem Koç
    Kıymetli Hocam.
    Demokrasi: Halkı kendi tercihi diye kandırıp milleti köle yapmak için kullanılan bir araçtır. Halkı ezmek için erkler tarafından milletin önüne sunduklarından tercih etmek zorunda olunan ve bir daha da seçmeni hemen hiç görmeyen temsilcileri belirleme oyunudur.
    Muhtar: Partisiz seçimle gelen halkın içinden torpilsiz halkın teveccühü ile aday olup seçime giren tek demokratik kurumdur. Bu sebeple halkın birebir temsilcisidir. Direk görüşülebilen tek demokratik temsilcidir.

Orhan Güzel
    E devlet var artık. Postacı evde bulamayınca evrak verdiği yerden başka bir işe yaramıyor

Fatih Aşkın
    Yüzde yüz katılıyorum.Bu dedikleriniz seçimden sonra yapılabilir.

Şükrü Degerli
    Katılıyorum hocam. Çünkü ne yazık ki hepinimiz biliyoruz hee seçim döneminde mutlaka kavgalar ve ölümlü kavgalar oluyor
    Kesinlikle katılıyorum ☝️

Yusuf Can
    Sehirlerde semt kurulları(gönüllülerden oluşan 5-7-9kişi, 2 veya 3 yıllıgına)) kurulabilir. Bunlar semt sakinleriyle cevrenin güvenligi, düzenlemesi, yardımlaşması için destek olabilirler. Yapılacak masrafları belediye karşılayabilir…

Recep Karakaya
    Katılıyorum hocam

Fatih Özer
    Belediye meclisi ve il genel meclis üyeleri siyasi partilerden alınıp Muhtarlıklar tarafından meclis üyelikleri yapılmalıdır.

Ismail Demirörs
    Muhtarlık yarışına ait altı önceye dayanan bir mahalli gazete küpürü, bu sayı dahada katlanmış olabilir. Bir nüfus kıstası olması lazım. Maaş ve sigortası var diye Anadolu’da rağbet var ama seçim aşamasında da kan gövdeyi götürüyor. Derhal kaldırılması lazım köyler dışında. Belediye teşkilatı olan yerlerde muhtara asla ihtiyaç yok.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.