Mülteci&Göçmen

Ana sayfa Forumlar Uluslararası Siyaset Mülteci&Göçmen

12 yazı görüntüleniyor - 1 ile 12 arası (toplam 12)
  • Yazar
    Yazılar
    İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Mülteci Sorunu ve Bu Soruna Devletlerin Yaklaşımı
    Savaşlar, baskılar ve terör nedeniyle dünyada 65 milyon insan yaşadığı yerleri terk etmiş, bunlardan 22.5 milyonu başka ülkeye giderek mülteci konumuna düşmüştür.
    Türkiye, etrafındaki ülkelerde yaşanan savaşlardan ve baskılardan kaçan milyonlarca insana ev sahipliği yaparak, Ensar-Muhacir kardeşliğini tekrar yaşatmış oldu.
    Mülteci sorunlarının temel nedeni doymak bilmeyen Batılı emperyalist güçlerin zayıf ülkelerdeki çıkar savaşları olmuştur. Görünüşte bölgede küçük çaplı savaşlar yaşanıyorken, gerçekte büyük güçlerin hakimiyet mücadelesi yaşanmıştır. Kitleler, Batılı güçlerin çıkarları uğruna yok edilmekte, göçe zorlanmaktadırlar.
    ABD, Irak halkına özgürlük getirmek istediğini söyleyerek ülkeyi işgal etmesine rağmen bölgeye sadece kan, gözyaşı ve istikrarsızlık getirdi. Bu durum, Batı’nın demokrasi ve insan haklarından anladığı tek şeyin sömürgecilik için meşrulaştırma aracı olduğudur. Dünyada mülteci ve sığınmacıların çok olmasının temel nedeni, Batı’nın dünya egemenliği ve yer altı kaynaklarına sahip olma isteğidir. Batı medeniyet ve teknolojisi, başka ulusların kanı ve alın teri üzerinde inşa edilmiştir.
    Suriye olayları da bölgenin yeni bir paylaşıma sahne olmasının başka bir yönüdür. Türkiye, katliamlardan kaçan insanlara kapılarını açarak komşularına sıcak bir yuva olmuş fakat sorunların asıl kaynağı olan Batı, kapılarını mültecilere kapatmış, sınırlı sayıda insana ev sahipliği yapmış, Batı’ya iltica etmek isteyen insanlar Akdeniz’in derin sularına gömülmüştür.
    ibrahim halil er

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Ben İstanbul’da bir milyon göçmenin az bile olduğunu düşünüyorum.
    Hatta bu kadar göçmen kaçak yollarla İstanbul’a gelmeseydi biz ithal edecektik.
    Çünkü bazı işlere bizim vatandaşlarımız bakmıyor, yapmak istemiyor ya da çok para istiyor. Örneğin ev işleri, hizmetçilik, yaşlı ve hasta bakımı, bebek bakımı, inşaat işçiliği, çobanlık, ırgatlık, amelelik vb…
    peki bu işleri kim yapacak?
    yani bugünkü durumda mültecilere mecburuz ve onlar artık bize yük değil, bizim çocuklarımızın yapmak istemediği işleri yapan elemanlarımız.
    Bizim çocuklar da üniversite sınavlarına girip doktor mühendis olmanın derdinde ama çalışmadan bunu istiyor….
    hükümet de onlara açık öğretim seçeneğini vererek çalışmayanları da üniversite mezunu yapıyor.
    Sonra da alanlarıyla ilgili iş istiyorlar ve öğretmen olmadım diye intihar eden haberler çıkıyor…
    Bir yerlerde değil de bence her yerde yanlış yapıyoruz

ek
    İstanbul’u nüfusunu azaltmak en faydalı çözüm, ama bunu yapacak irade yok.
    Peki o halde buradaki 20 milyona kim hizmet edecek?
    Bizimkiler yapmıyor, hatta artık garson bile olmak istemiyorlar ve garson ihtiyacımızı orta asya’dan gideriyoruz.
    Yani artık göçmenlere muhtacız.ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Göçmen Olayından Nasıl Yararlanabiliriz?

Türkiye akıllı bir siyaset izlese göçmenleri tersine bir güce de dönüştürebilir.
    Ayrıca, ihtiyaç duyduğu ucuz iş gücü olarak da kullanabilir.
    İşletilmeyen toprakları onlarla işletebilir,
    hayvancılığı onlarla canlandırabilir.
    Yani negatif yönden değil, pozitif yönden de bakılabilir.
    Ama sorun kontrolsuz bir güç bu…
    Devlet kontrol edip ihtiyaç duyduğumuz alana yönlendirecek, gerekirse işletilmeyen arazileri bunlar aracılığıyla işletip bol üretim sağlayarak vatandaşa ucuz meyve sunacak…
    Yani görüldüğü gibi olayın iyi yönü de var.

Ülkemiz, bir zamanların Almanya’sına benzemeye başladı. Almanya’da artan refah nedeniyle alt düzeydeki işleri yapacak Alman bulunmadı. Yani Alman vatandaşlar alt düzeydeki işleri küçümsediler. Bunun üzerine Türkiye gibi ülkelerden işçi transfer ettiler.
    Günümüz Türkiye’sinde de insanlar amelelik, çiftçilik, çobanlık, garsonluk, murebbilik, ev hizmetçiliği gibi işlerde çalışmak istemiyor. Hele yabancılara verilen ücretle çalşımaktansa evde yatmayı tercih ediyor.
    Peki bu işleri kim yapacak?
    Tabi ki dışardan gelenler
    Emin olun, göçmenler gelmeseydi, Türkiye kendisi ithal ederdi…
    Yani olayın bir de bu yönü var…
    Ayrıca göçmenlerin gelmesi, ülkemizde çok kültürlülüğü de getirmiş oldu…
    Sorun, bu durumun kontrolsüz bir güce dönüşmesidir.
    Devlet gerekli alt yapıyı sağlayacak, geçici kimlik ve ikametgah verecek, bunları aylık takip edecek…
    Yapılmadığında bölgesel sorunlar çıkar.ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Afganlı Göçmen İstilası Bir Proje mi?
    Ülkemizde ciddi anlamda bir Afganlı göçmen istilası bulunmaktadır.
    Bu göçmenler; İran tarafından sınırımıza kamyonlarla getirtilmekte ve oradan İstanbul’a kadar ellerini kollarını sallayarak gelmektedirler.
    Yaptığım soruşturmada Şii ağırlıklı olan bu göçmenlerin İran’ın bir plan ekseninde gönderdiğini düşünmekteyim.
    Bu göçmenler üzerinden Anadolu’nun demografik yapısı bozulmak istenmektedir.
    Eğer Şii Afganlılar, İran üzerinden özellikle gönderiliyorsa burada üzerinde hassasiyetle durmak gerekir.
    Çünkü İran Suriye’de de aynı yöntemi izledi ve bugün bu Şii Afganlılar, İran’ın Suriye’deki yerel milis gücünü oluşturmaktadır. (Benim kastım mezhepçilik yapmak veya Şia nefreti oluşturmak değildir, fakat Afgan şiileri İran Dini Merciine bağlıdırlar ve Şia mezhebi, Sünni mezhepten farklı olarak bir yaşayan müctehide bağlanmayı şart koşar. Bu durum, şiilerin dini otoriteye bağlanmalarını ve bu otorite tarafından siyasi emeller doğrultusunda kullanılmalarını da sağlar. Değinmek istediğim veya uyarmak istediğim nokta budur. Türkiye’yi yönetenler din ve bu tür dini/etnik özelliklerden haberdar olmadıkları için çok hatalar yapmaktadırlar.)
    Ben devletin sınırlarına sahip çıkmadığını düşündüğüm gibi, stratejik bir akıldan da yoksun olduğunu ve hamleleri göremediğini düşünüyorum…
    Ben oturduğum yerden bunları görüyorum ama devletin anlı şanlı istihbaratçıları, valileri, emniyetçileri, siyasetçileri bunu görmüyor, sadece midelerini dolduruyorlar…
    Atalarımızın bir sözü var “Ba’de harabul Bağdat” Bağdat yıkıldıktan sonra pişman olmanın ne faydası var?

Suriyeliler değil ama özellikle bu İran üzerinden gönderilen Afganlılar beni ürkütmektedir.ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Ermeni Göçmenler Ne Olacak?

İstanbul’daki Suriyeli göçmenlerden kaydı İstanbul’da olmayanların tahliyesine karar verildi.
    Peki ya 100 bin kaçak Ermeni göçmen ne olacak?
    Suriyelilere gücü yetenler, Ermeni’ye neden sesini çıkarmıyor?
    Hadi bakalım, yüreğiniz varsa Ermenileri de gönderin….

Ek
    Bugün İstanbul Mafyasının çoğu Ermenilerin eline geçmiştir. Bu da madalyonun görünmeyen bir yüzü…
    Mafya deyip geçmeyin, Mafya devletin karanlık yüzüdür ve kapitalist sistemin arka bahçesidir… Herkesin bildiği yasaktır…ihe

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Irkcilik şeytandandır…
    bunu içimizden atalım.
    Teyzem bize hakkini helal eder mi? Allah zalimlerin ve onlari alkışlayanların belasını versin.

İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Diyanete Teklif
    Suriye’den gelen göçmenlerin şu soğuk kış günlerinde sokaklarda kaldıkları haberleri alıyoruz. Neden camilerimizin kapılarını onlara açmıyoruz. Yani bu mekanlar sadece ibadet yeri midir? Halbuki biz de başka dinlerdeki gibi tapınak anlayışı yoktur. Peygamberin camisi her işin yapıldığı yer değil miydi? Haydi diyanet aç şu kapıları!
    Ben şunu anlamıyorum. bir sürü cami ve stadımız var. hiç bir yer bulamıyorsak buraların kapısını açamaz mıyız? Yani bu binaları süs diye mi yaptık. Allah’ın böyle lüks mekanlara ihtiyacı yok. Yeri geldiğinde buralar hastahane, okul, düğün ve toplantı yeri ve yeri geldiğinde insanların barındığı yer olmalıdır. Ihe

İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Muharrem Sayhar
    Şimdi ırkçılar gelir “Tarihini kanla yazmış milletin camileri savaştan kaçanlara açılamaz.” der.

Abdulmetin Sungur
    Muharrem Sayhar Kurtuluş savaşında cepheden kaçanlar suriyelimiymiş

Muharrem Sayhar
    Abdulmetin Sungur
    Onlar Beyaz Suriyeliler 😃

Abdulmetin Sungur
    Sarıkamış harekatında kurmay heyette yer alan Köprülülü Şerif var anılarında asker kaçaklarının çokluğundan bahsediyor. Hatta Enver Paşa göz dağı olsun diye asker kaçağı bir eri tabancayla vurmuş..

Ayhan Çelik
    Hocam camiye gelecek doğalgaz ve elektrik faturalarinıda hesaba karmanızı rica ederim

Abdulmetin Sungur
    Allah razı olsun abiciğim

İlker Yakut
    etme hocam, sonra münafıklar “camileri ahıra çevirdi” der senin için 🤣

Yusuf Can
    Camiler uzun süreli misafirlik için ne kadar uygun ve gerekli alt yapı hazır mı?

Abdulkadir Ince
    Hocam açık camiler, lakin ailelerin kalmaları ne kadar müsait.
    Daha kalıcı çözüm yolu olmalı.

Ferdi Aytekin
    Diyanet daha itikafa girecek insanlar icin camilerini musait hale getirip yer ayirmiyor, kaldıki böyle sokakta kalmislara camiyi açsın.cami tuvaletleri kirlenir diye cami cemaati bir çoğu prostat olmus bu yuzden sabah namazina gitmekten cekinen yasĺilara tuvaletleri kitliyor bir çok cami sabahları diyecem, daha kötüsü camileri açmayan bir cok imam var sabahları. Kimse bana Gostermelik her ilde bir cami bile degil ancak buyuk sehirlerde belki birkac cami itikaf için ayirıyor demesin. Hep gostermelik her camide olmasi gereken uygulamazlar , böyle istisnai ucbeş camiyle sınirlandirilmistir hep. Ibadete ettirilmeyen camide sokaktaki insanlara sıginma barınma önerisi fazla luks bizim ilkemizde malesef hocam.
    Dio not : ben birkac defa adana gibi buyuk sehirde itikaf icin cami bulamamıstım muftuluge kadar gidip sorup, onlarda bilmiyoruz bir camilere imamlara sormaniz lazim imamlarin insiyatifinde gibisine anahtari verir vermez hesabı. Ibadet konusuna gelimce bir cok ilde doguda batida boyle sabah namazlarına gidip cami kapali oldgu icin imam sabahlari acmadıği icin o camiyi gerisin geri geri döndügümu bilirim. Veya imamin tatil günu diye kendide camiye yakın oturdugu halde ne camiye gelip nede anahtari guvenip cami cemaatine vermedigini evinde fosur fosur yattıgini cok kez sahit oldum kac yerde. Insanlarda hakli olarak “bu camide namaz kilmanin sunnetligi veya vacipliği sadece bizemi var imamlara yokmu diyerek, neden tatil gunu diye camiye namaza gelmez isi yokken evde yatarken: diyerek kizarlardı. Deve misali hertaraf yamuk sistemde anlayısta yaşamda. Nasil duzelir bilmiyorum toplum olarak bozulmusuz her alanda. Sıfirdan dogustan egitimle yeni nesiller yetistirmeye calissalar bir 30 yil daha vakit varmi ,bu hizli dejenerosyon altındaki ülkemizde, hizli bir tolumsal bilinclenmede nasıl olur mucize gibi bir şey. ALLAH sonumuzu hayretsin.
    Sadece suriyeliler sikaklarda donarak ölmuyor hocam bir çok donaraka insan haberleri bazen haber olur bir cogu olmaz eskiden beri her kara kıs geldiginde oluyor soguk kaynakli ölumler sokak insanlarında. Yani kendi vatandaslarimiz icinde hersene ben kendimi bildim bileli. Halada devam ediyordur elbet az çok. Bu yuzden sadece suriyeliler olarak demeseydik tum soakaklardaki insanlarımiz icin deseydik hem daha kapsayıci hem daha etkili llurdu bu çağrı, çunku malum tolumda zaten bir suriyeli nefreti var.

Sedat Çınar
    Maalesef camiler diğer resmi kurumlar gibi olmuş

Naki Ateş
    Maske dayatmasi yüzünden ben Cuma haricinde namaza camiye gidemez hale geldim,maskeyi agzima çekmişim niye burnuma cekmiyorum diye sataşanlar yüzünden vakit namazlarina gidemez oldum,kaldıki dışarda kalanlara camiyi tahsis edecekler,çok zor değil imkansız.

Necva Tahir
    Naki Ateş Maske zorunlulugu yok ki.Ailem bi kac aydir maskesiz her vakit namazi icin camiye gidiyor

Naki Ateş
    Necva Tahir MaşaAllah sizin camidekilere.Keşke bütün camiler öyle olsa.

Melik Kızıltaş
    Sen varolasın seyda

Yaşar Şahin
    Allah’ın rızası kazanılmış olur. Diyanet duyarsa tabi..

Yüksel Tanrıverdi
    Süper olur
    Daha sonra tüm imam kardeşlerle birlikte
    #İyilikbulaşıcıdır deriz 🙂

Mustafa Candan
    Sokakta kalan yok hocam
    Senelerdir bu mazlumlarla dayanışma ve iletişim var
    Kendini çöp konteyneri yanında ateş yakıp mazlum görüntüsü ajitasyon yapan bazı şebekeler var

Sema Serpil Gökçe
    Evsiz göçmen ihanettir
    Ülkeye kabul görüldüyse herbirlerine iş aş yatacak yer ayarlanmalıydı
    Bunlar yapılamıyorsa çok düşündürücü 🤔
    Sokaklarda öl demek değilmi

Muharrem Sayhar
    Şimdi ırkçılar gelir “Tarihini kanla yazmış milletin camileri savaştan kaçanlara açılamaz.” der.

Abdulmetin Sungur
    Muharrem Sayhar Kurtuluş savaşında cepheden kaçanlar suriyelimiymiş

Muharrem Sayhar
    Abdulmetin Sungur
    Onlar Beyaz Suriyeliler 😃

Abdulmetin Sungur
    Sarıkamış harekatında kurmay heyette yer alan Köprülülü Şerif var anılarında asker kaçaklarının çokluğundan bahsediyor. Hatta Enver Paşa göz dağı olsun diye asker kaçağı bir eri tabancayla vurmuş..

Ayhan Çelik
    Hocam camiye gelecek doğalgaz ve elektrik faturalarinıda hesaba karmanızı rica ederim 😁😁

Abdulmetin Sungur
    Allah razı olsun abiciğim

İlker Yakut
    etme hocam, sonra münafıklar “camileri ahıra çevirdi” der senin için 🤣

Yusuf Can
    Camiler uzun süreli misafirlik için ne kadar uygun ve gerekli alt yapı hazır mı?

Abdulkadir Ince
    Hocam açık camiler, lakin ailelerin kalmaları ne kadar müsait.
    Daha kalıcı çözüm yolu olmalı.

Ferdi Aytekin
    Diyanet daha itikafa girecek insanlar icin camilerini musait hale getirip yer ayirmiyor, kaldıki böyle sokakta kalmislara camiyi açsın.cami tuvaletleri kirlenir diye cami cemaati bir çoğu prostat olmus bu yuzden sabah namazina gitmekten cekinen yasĺilara tuvaletleri kitliyor bir çok cami sabahları diyecem, daha kötüsü camileri açmayan bir cok imam var sabahları. Kimse bana Gostermelik her ilde bir cami bile degil ancak buyuk sehirlerde belki birkac cami itikaf için ayirıyor demesin. Hep gostermelik her camide olmasi gereken uygulamazlar , böyle istisnai ucbeş camiyle sınirlandirilmistir hep. Ibadete ettirilmeyen camide sokaktaki insanlara sıginma barınma önerisi fazla luks bizim ilkemizde malesef hocam.
    Dio not : ben birkac defa adana gibi buyuk sehirde itikaf icin cami bulamamıstım muftuluge kadar gidip sorup, onlarda bilmiyoruz bir camilere imamlara sormaniz lazim imamlarin insiyatifinde gibisine anahtari verir vermez hesabı. Ibadet konusuna gelimce bir cok ilde doguda batida boyle sabah namazlarına gidip cami kapali oldgu icin imam sabahlari acmadıği icin o camiyi gerisin geri geri döndügümu bilirim. Veya imamin tatil günu diye kendide camiye yakın oturdugu halde ne camiye gelip nede anahtari guvenip cami cemaatine vermedigini evinde fosur fosur yattıgini cok kez sahit oldum kac yerde. Insanlarda hakli olarak “bu camide namaz kilmanin sunnetligi veya vacipliği sadece bizemi var imamlara yokmu diyerek, neden tatil gunu diye camiye namaza gelmez isi yokken evde yatarken: diyerek kizarlardı. Deve misali hertaraf yamuk sistemde anlayısta yaşamda. Nasil duzelir bilmiyorum toplum olarak bozulmusuz her alanda. Sıfirdan dogustan egitimle yeni nesiller yetistirmeye calissalar bir 30 yil daha vakit varmi ,bu hizli dejenerosyon altındaki ülkemizde, hizli bir tolumsal bilinclenmede nasıl olur mucize gibi bir şey. ALLAH sonumuzu hayretsin.
    Sadece suriyeliler sikaklarda donarak ölmuyor hocam bir çok donaraka insan haberleri bazen haber olur bir cogu olmaz eskiden beri her kara kıs geldiginde oluyor soguk kaynakli ölumler sokak insanlarında. Yani kendi vatandaslarimiz icinde hersene ben kendimi bildim bileli. Halada devam ediyordur elbet az çok. Bu yuzden sadece suriyeliler olarak demeseydik tum soakaklardaki insanlarımiz icin deseydik hem daha kapsayıci hem daha etkili llurdu bu çağrı, çunku malum tolumda zaten bir suriyeli nefreti var.

Sedat Çınar
    Maalesef camiler diğer resmi kurumlar gibi olmuş

Naki Ateş
    Maske dayatmasi yüzünden ben Cuma haricinde namaza camiye gidemez hale geldim,maskeyi agzima çekmişim niye burnuma cekmiyorum diye sataşanlar yüzünden vakit namazlarina gidemez oldum,kaldıki dışarda kalanlara camiyi tahsis edecekler,çok zor değil imkansız.

Necva Tahir
    Naki Ateş Maske zorunlulugu yok ki.Ailem bi kac aydir maskesiz her vakit namazi icin camiye gidiyor

Naki Ateş
    Necva Tahir MaşaAllah sizin camidekilere.Keşke bütün camiler öyle olsa.

Melik Kızıltaş
    Sen varolasın seyda

Yaşar Şahin
    Allah’ın rızası kazanılmış olur. Diyanet duyarsa tabi..

Yüksel Tanrıverdi
    Süper olur
    Daha sonra tüm imam kardeşlerle birlikte
    #İyilikbulaşıcıdır deriz 🙂

Mustafa Candan
    Sokakta kalan yok hocam
    Senelerdir bu mazlumlarla dayanışma ve iletişim var
    Kendini çöp konteyneri yanında ateş yakıp mazlum görüntüsü ajitasyon yapan bazı şebekeler var

Sema Serpil Gökçe
    Evsiz göçmen ihanettir
    Ülkeye kabul görüldüyse herbirlerine iş aş yatacak yer ayarlanmalıydı
    Bunlar yapılamıyorsa çok düşündürücü 🤔
    Sokaklarda öl demek değilmi

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Türkiye’de yaşanan iç göçler devletin teşviki iledir.
    Devlet, homojen bir toplum oluşturmak için insanları birbirlerine karıştırıyor ve hatta bunun için soyadı yasasını çıkarıyor…
    Bu Osmanlının iskan politikasının bir devamıdır.

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

Aslında Artık Göçmenlere Muhtacız

Ben İstanbul’da bir milyon göçmenin az bile olduğunu düşünüyorum.
    Hatta bu kadar göçmen kaçak yollarla İstanbul’a gelmeseydi biz ithal edecektik.
    Çünkü bazı işlere bizim vatandaşlarımız bakmıyor, yapmak istemiyor ya da çok para istiyor. Örneğin ev işleri, hizmetçilik, yaşlı ve hasta bakımı, bebek bakımı, inşaat işçiliği, çobanlık, ırgatlık, amelelik vb…
    peki bu işleri kim yapacak?
    yani bugünkü durumda mültecilere mecburuz ve onlar artık bize yük değil, bizim çocuklarımızın yapmak istemediği işleri yapan elemanlarımız.
    Bizim çocuklar da üniversite sınavlarına girip doktor mühendis olmanın derdinde ama çalışmadan bunu istiyor….
    hükümet de onlara açık öğretim seçeneğini vererek çalışmayanları da üniversite mezunu yapıyor.
    Sonra da alanlarıyla ilgili iş istiyorlar ve öğretmen olmadım diye intihar eden haberler çıkıyor…
    Bir yerlerde değil de bence her yerde yanlış yapıyoruz

ek
    İstanbul’un nüfusunu azaltmak en faydalı çözüm, ama bunu yapacak irade yok.
    Peki o halde buradaki 20 milyona kim hizmet edecek?
    Bizimkiler yapmıyor, hatta artık garson bile olmak istemiyorlar ve garson ihtiyacımızı orta asya’dan gideriyoruz.
    Yani artık göçmenlere muhtacız.

Not

Bir nesil sonra onlar işveren olur, bizim çocuklar onların yanında hizmetçi.
    Hz. Ömer, ashabın artık ticareti ve çalışmayı bıraktığında onları bu şekilde uyarıyor.
    İher

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

GÖÇMENLERİ ÖLDÜRELİM !

Avrupa birliği; artan mülteci sorununu kökten çözmek için Suriye’ye nükleer bomba atmaya karar verdi.
    Hatta diğer göç veren ülkelerin de nükleer bombalarla tamamen yok edilebileceği şerhi alınan karara eklendi….

Konu ile ilgili basına konuşan Avrupa Birliği Sözcüsü; son derece insani olan bu yaptırım ile göçmen sorunu çözüldüğü gibi, o insanların da medeniyetle tanışmış olacaklarını söyledi.
    Avrupa birliğinin bu insani (!) davranış ve buluşundan dolayı kendilerini kutluyoruz..

Ayet şöyle buyuruyor:

“Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” (Mümtehine 9)

Not: Bu haber degil, benim ironi kurgum… haber oldugu seklinde anlasildigi icin bu aciklamayi yapmak zorunda kaldim..

İbrahim Halil ER
    Anahtar yönetici

ÜLKE EKONOMİSİ GÖÇMENLERİN ELİNE GEÇMEDEN

Benim gözlemim tüm zanaat alanları, çiftçilik, çobanlık, ev hizmetçiliği ve ırgatlık gibi alanlar zamanla Afganlı, Özbekli, Iraklı ve Suriyelilerin eline geçeceğidir. Hatta artık yoğun miktarda Afrikalılar da ülkemizde kendilerine yer buluyorlar.
    Bir süre sonra kendi evlatlarımız evde işsiz işsiz oturacak ve bu yabancı unsurlar ülke ekonomisine hakim olacak…
    Süreç buna doğru gidiyor.
    Çünkü bu alanlarda para kazanan yabancılar bir süre sonra kendi işlerini de kuruyorlar.
    Devletin acilen önlem alması lazım.

Not: Bazı arkadaşlar, İstanbul mafyasının bile yabancıların eline geçtiğini söylediler. Yani bu kadar mı aciz bir toplum olduk 🙂

Ek
    Herşeyi devletten bekleme kolaycılığı benim de hoşuma gitmiyor, fakat burada devletin uyguladığı 12 yıllık zorunlu eğitimin faturasını ödüyoruz. Acilen bu konuda daha önceki yazımda belirttiğim şekilde ıslahatların yapılması gerekiyor.

12 yazı görüntüleniyor - 1 ile 12 arası (toplam 12)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.