1 thought on “EV ÖDEVLERİ FAYDALI MI?

  1. Ebubekir Yaman
    Öğrencilere ödev vermediğim için yadırganıyorum veliler tarafından.

    Mutlu Öcal
    Ebubekir Yaman ilaç yazmayan doktor gibi.
    Siz ödev vermezseniz çocuk ailenin başına “bela” oluyor örtmenm. Ödev verinki biz velilerin haftasonu keyfi bozulmasın!

    Ebubekir Yaman
    Mutlu Öcal konuların daha iyi anlaşılmasını sağlayan etkinlikleri derste öğrencilerimle yaparım. Velilere kıyamıyorum.

    Cafer Dağcı
    Maalesef standart yok

    İs-Hak Merdo
    Öğrencilere dışarda başka bir hayat var deyip ödev konusunu çok abartmıyorum…
    Bazen uzayda lahmacun yemek fikrini ödevden daha ciddi buluyoruz.
    Hayallerde sınır yok orda doyuyoruz…️

    Mehmet Işlek
    Okullar açılınca torunlara hasret kalıyoruz hafta içi okul hafta sonu kurs lise 1. ve 3.sınıf

    Hanife Banu Akkuş
    Hocam, 5 saat ders, sonra 3 saat etüt, ödev, proje, oyun. Sonra ev hayatını bırak çocuğa, aileye. Dünyaya biraz baksalar böyle olduğunu görecekler.

    Özlem Par Sefir
    Bence çocukların namaz eğitiminin önündeki en önemli engel de bu bitmek tükenmek bilmez okul mesaisi. Saatler çok uzun, kurslar ödevler vs derken aileden ayrı çok zaman geçiriyorlar. Bu süre içerisinde çocuğu kontrol etmek imkansız hale geliyor

    Mehmet Demirtaş
    Bunun sonucunda şeftalide tüy olduğunu bilemeyen bir üniversite mezunu yetişiyor

    Yusuf Sünetci
    Hocam özellikle ilkokulda öğretilen bilginin tekrar ve pekişmesini sağlamak için, az miktarda ödevi faydalı buluyorum. Az ama.

    Emine Erdek
    Ödev öğrenciye verilen sorumluluk ama öğrenci bu sorumluluğun ne kadar neresinde yer alıyor öğrenciden çok veliyi bağlayıcı öğrencinin ve velinin kabusu olan bir ödev öğrenci için ne kadar yararlı öğrencinin hayatına ne katıyor sabahlara kadar yap yap bitmeyen ödev okulu eğitim öğretimi sevdiriyor mu yoksa nefret mi ettiriyor
    Yerinde zamanında ve dozunda verilmeyen ödev öğrenciye ne kazandırır
    Aslında çok ödev yerine öğretmene birebir ilgilenecegi öğrenci kadar öğrenci vermek sınıf mevcudunu asgari ölçüde tutup her öğrenciyi kabiliyeti kapasitesine göre eğitmek daha doğru ve verimli olmaz mı
    Bilginin tekrarını ve pekismesini sağlamayan yalnız vakti ziyan eden öğrenci ve veliyi karşı karşıya getiren doğduğuna bin pişman eden eğitim eğitim midir
    Hiç kimseye tasiyamayacagi yükü yüklemek hem öğrenciye hem aileye hem de vatan ve millete zulümdür nesilleri imar mi edeceğiz yoksa imha mı belki lüzumsuz gibi görünen bu konu aslında çok önemli milli Eğitim Bakanlığı öğrenciyi egitip öğretmek yönünde sağlam ve ciddi kararlar almalı yoksa çocuklar ömürleri heba olmaktan öteye geçmeyecek malesef. ..

    Mehmet Ilbeyi
    Ev Ödevi : İlgili Dersin Konusu İle İlgili Olmalı ,Araştırma ,Pekiştirme ve Kavrama Gayesi ile verilen Ödevler Yaralıdır .

    Huri Kaşıkçı
    Kesinlikle katılıyorum hocam. Eğitim sistemi baştan sona kadar mutlaka yeniden gözden geçirilmeli… Bir dikiş tutturamadık halen… Anlayamıyorum insanlar neden çocuklarımızın gençlerimizin gelişmesi için çaba harcamak yerine onları geriletmek için uğraşıyor! 

    Halil Akpınar
    Ödev vermedigin zaman hem öğrenciler hem veliler tarafından yadirganiyoruz ve iyi öğretmen değil derslerine çok önem vermeyen öğretmen gibi bir değerlendirmeye sokuluyorsunuz . Öğrenciler başka hocaların verdiği ödevleri yetiştirmek için o dersle ilgilenirken ödev vermeyen öğretmenin dersini hafife alma duygusu da oluşuyor. Yazdıklarınız da haklısınız öğrencilerim sosyal hayatı tamamen bitiriliyor aile,arkadaş ,dernek vakıf tarzı çalışmalara dahi hafta içi okul hafta sonu da kurs sınava hazırlık dershaneleri gibi sebeplerle katilamiyor ve o ortamların getirdiği maneviyatsizlikla da savrulan bir nesille karşılaşıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir